Οινοποιία Σπυρόπουλος

Εταιρία
Οινοποιία Σπυρόπουλος

Είδος
Θερμοσυρρικνούμενη ετικέτα shrink sleeve

Υλικό
pet film

F/Μ Project
Μεταβλητά δεδομένα

Ζητούμενο
Η οινοποιία Σπυρόπουλος, θέλοντας να καθιερώσει μια νέα σειρά κρασιών στα 185 ml, επέλεξε να αξιοποιήσει την υπόθεση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», δίνοντας στα 4 κρασιά της σειράς τα ονόματα βασικών χαρακτήρων του έργου.

Στην αρχαία Αθήνα, κατά την περίοδο του πελοποννησιακού πολέμου, οι γυναίκες με επικεφαλής τη Λυσιστράτη αποφασίζουν να σταματήσουν τον πόλεμο και να ξαναφέρουν την ειρήνη στον τόπο τους.

Ανάμεσα στις συγκεντρωμένες γυναίκες, ξεχωρίζουν εκτός από τη Λυσιστράτη, η Αθηναία Κλεονίκη, η νεαρή Μυρρίνη, και η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ.

Την αρχική ιδέα έχει συλλάβει η Λυσιστράτη η οποία για αυτόν το λόγο έχει συγκαλέσει κρυφά όλες τις Αθηναίες αλλά και αντιπροσώπους από τις υπόλοιπες πόλεις.

Οι γυναίκες συγκεντρώνονται αλλά όταν εκείνη τους προτείνει την κήρυξη ερωτικής αποχής μέχρι οι άντρες να αποφασίσουν τη λήξη του πολέμου, αρχικά διαφωνούν.

Τελικά και μετά από έντονους δισταγμούς πείθονται όταν η σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ με αποφασιστικότητα προσχωρεί στο σχέδιο της Λυσιστράτης.

Η απόφαση σφραγίζεται με όρκο πάνω στο κρασί

  • Πίν’ απ’ το κρασί αυτόκαι τον όρκο τον κρατώ.
  • Και στον όρκ’ όποια δεν μείνει το κρασί νερό να γίνει.

Αυτή η νέα σειρά κρασιών ήρθε για να μας ζαλίσει από τα μεθυστικά αρώματα και να μας δείξει με την αποφασιστικότητά τους ότι ήρθαν για να μείνουν!

Για να μπορέσει το project αυτό που θα έκανε ελκυστική και ενδιαφέρουσα τη σειρά, να υλοποιηθεί και να γίνει κατανοητό από το κοινό, χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή μεταβλητών δεδομένων της Forlabels με την εκτύπωση 4 διαφορετικών ετικετών που αντιστοιχούσαν στους 4 διαφορετικούς χαρακτήρες της κωμωδίας του Αριστοφάνη, καθώς τα ευρηματικά και διαφορετικά εικαστικά κάνουν τις φιάλες συλλεκτικές.